7 Şubat 2012 Salı

Süper Bowl'un Süper Reklamları

Amerika'lıların heyecanla beklediği bir 'Super Bowl Sunday' daha geride kaldı. New York Giants Amerikan futbolu ligi NFL’in şampiyonluk maçı Super Bowl finalinde New England Patriots’u 21-17 yenerek tarihinde dördüncü kez NFL şampiyonu oldu. Bu gün New York'da görkemli kutlamalar yapılıyor. Bu spor ülkemizde pek de bilinmediğinden merak edenler için Amerika Bülteni harika bir kaynak.
Futbolu bile 'muhabbet olsun' diye izleyen biri olarak bu haberi niye bloguma taşıdığıma gelince. Bahsettiğimiz karşılaşma 11 Milyar Dolarlık bir karşılaşma. Bilet fiyatlarının son dakikalarda 30 bin dolara kadar çıktığı karşılasmayı sadece ABD'de en az 175 milyon kişinin izlediği tahmin ediliyor. Maç 185 ülkede ve 30 farklı dilde yayınlanıyor. Ve bu maçda yayınlanan reklamların 30 saniyesi 3.5 milyon dolar.
Rakamlardan da anlaşılacağı gibi karşılaşma sadece Amerikan Futbol'u severler için değil, reklam severler içinde heyecanla beklenen bir karşılasma. Dünyanın en pahallı reklamlarına ev sahipliği yapan karşılaşmada mücadele iki ayrı kategoride eş zamanlı olarak devam ediyor. Sporcular sahada, reklamcılar ekranda çarpışıyorlar. Bu sene sahadaki mücadelenin galibi Giants oldu. Aradan geçen iki gün ekranın galibini belirlemeye yeter mi bilmiyorum ama 2012 Super Bowl'da en başarılı görülen reklamları sizlerle paylaşmak  istedim. Reklamların aşağıdaki sıralaması herhangi bir derecelemeyi göstermiyor.




                                         























                                       













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder