13 Ocak 2012 Cuma

Televizyonlarda Sana Özel Reklam Yakın

Bir önceki yazımı "Zeki Müren bizi görmedi ama .." diye bitirmiştim. Bugün Adage'de okuduğum bir habere göre, meğer ömrü vefa etseydi oda bizi görecekmiş. Soon Your TV Will Watch You,Too
Şaka bir yana haber gerçekten enteresan, Samsung ve Lenova'nın yeni televizyonları odadakileri tanıyarak tercih ettikleri kanallara ve web pagelere otomatik olarak bağlanacakmış. Hatta bu akıllı aletler odada çocuk varsa belli kanalları bloke edebilecekmiş. Televizyonunuzu açmak için bütün yapacağınız bir "Hi TV" demek. Bir şekilde Türkçeleştirirlerde onu.
Gelelim teknolojinin pekte heyecanlandırmadığı bir insan olarak bu haberi sizlerle neden paylaştığıma;
Bu televizyon reklamcılığı için milat sayılabilecek büyük bir gelişmedir. Bu gelişmeyi, akıl almaz rakamların döndüğü televizyon reklamcılığında ekranın karşısında kim olduğunu "tahmin" etmeye çalışarak yürütülen tanıtım faaliyetlerinin tarihe karışması olarak değerlendirebiliriz. 
Başka bir ifade ile televizyon reklamcılarınında tıpkı online medyada olduğu gibi profil bilgileriyle, ilgi alanlarıyla tanımlayabildikleri bir hedef kitleye ulaşma döneminin başlayacağının müjdesi bu haber.
İlgilenenler için http://adage.com/article/special-report-ces/tv-watch/232094/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder