24 Ekim 2011 Pazartesi

Yeni Pazarlar Yaratmakta Sınır Yoktur

Genelde ‘evlilik’le kazandığı düşünülen mücevher sektörü, ABD’de evliliklerin yüzde 49’unun boşanma ile neticelendiği gerçeğini fark edince gözünü bu pazara dikti. Manhattanlı mücevherciler şimdi, tıpkı nişanlananların ‘statü’ ve ‘mutluluklarını’ duyurma amaçlı tek taş yüzükler gibi, boşananların da ‘acılarını’ ve ‘statülerini’ çevrelerine yüzükle duyurmalarını sağlayacak ‘boşanma yüzükleri’ dizayn etmeye başlıyor.
wanda ring 300x300 New York mücevher dünyasında şimdi moda ‘boşanma yüzüğü’Aslında fikrin anası Wanda Dibben adlı bir kadın. Dibben 13 yıllık evliliğinden sonra ‘evlilik yüzüğü’nden vazgeçmek istememiş. Yüzüğünü kuyumcuya götürmüş, dizaynını değiştirmek ,yüzüğünü ‘boşanma yüzüğü’ne dönüştürmek istemiş. Kuyumcu da yüzüğün bir bölümünü keserek ‘eternity’ olmaktan çıkarıp, araya da paralel gümüş tabakalar yapmış. Boşluk bağın koptuğunu, gümüş tabakalar ise çocuklarının birliği sürdürdüğünü sembolizme ediyormuş.
Sektör analistleri ‘Boşanma yüzüğü’ alanında bir patlama yaşanabileceğini belirtiyor. Böylece ‘özel amaçlı’ yüzük modası akımına yeni bir tarz daha katılacak. Bir süre önce de, üzerinde Mars ya da Venus sembolleri olan gümüş ‘bekar yüzükleri’ popülerleşmeye başlamıştı. Manhattan da, ‘gay’ ya da ‘straight’ yüzükleri de çok sayıda müşteri buluyor.